Sinterklaas Dobbelspel Spelregels:

Een gezellig alternatief voor pakjesavond of surprise.
Hoe werkt het ook al weer?

Iedereen koopt van te voren 3 of 4 cadeautjes voor een vooraf bepaald bedrag, bijvoorbeeld 5 euro per cadeautje.

Tijdens het spel houdt iedereen altijd minimaal 1 cadeautje voor zich. Dus een opdracht gaat niet door als dat betekent dat je geen cadeau meer zou overhouden.
Een opdracht die niet doorgaat omdat deze bijv niet van toepassing is vervalt en de beurt is voorbij.

 

Ronde 1

Alle cadeautjes liggen op een grote hoop. Gooi om beurten met een dobbelsteen:

• Gooi je 1 of 6 dan mag je een cadeau pakken van de stapel en voor je leggen. Dit cadeau pak je niet uit.

• Gooi je een 3 dan mag je een cadeau pakken en direct uitpakken en voor je leggen. Zijn alle cadeautjes bij iemand beland dan is de ronde afgelopen.

 

Ronde 2

Er wordt nu een wekker gezet en het spel is direct afgelopen als deze wekker afloopt. Dit kan tot 1/2 -1 uur duren. Het leukste speleffect krijg je als niemand weet hoe laat dat zal zijn.
In deze ronde ook weer steeds om beurten met een dobbelsteen gooien.

Gooi je een 1 of een 6 dan moet je een briefje met opdracht pakken van de stapel en deze uitvoeren. Opdracht kaartjes die gedaan zijn worden in een doos gedaan en als alle kaartjes op zijn worden ze geschud en opnieuw gebruikt.

Gooi je een 3 dan mag je een cadeau dat nog ingepakt is uitpakken wat op je eigen stapel ligt. Is alles al uitgepakt dan doet de 3 ook niets meer.

Gooi je een ander getal dan is je beurt voorbij en gooit de volgende. Alle cadeautjes die je in het bezit hebt op het moment dat de wekker afloopt zijn voor jou.

 

Variatie

Wil je met de groep ook een speciaal cadeau voor iemand kopen dan kan dat ook in het spel meegenomen worden. De naam wordt op het cadeau gezet en dan ingepakt. Het cadeau gaat
gewoon met de rest mee, totdat het uitgepakt wordt en de naam zichtbaar wordt. De persoon voor wie het is krijgt het dan (leest eventueel een gedicht voor dat erop staat) en plaats het cadeau
achter zich zodat het niet meer meedoet in het spel.

 

Veel plezier!