Programma

Vol verwachting klopt ons hart. Hangt de Nederlandse vlag hangt boven in de Grote of Lebuïnuskerk ? Dat is een goed teken, Sinterklaas komt naar Deventer!

LET OP; Dit jaar komt Sinterklaas en de pieten in verband met de lage waterstand,  VANAF DE ANDERE KANT (SPOORBRUG ZIJDE) AANVAREN.
Hierdoor zal er dus ook NIET door de sluizen gegaan worden!

HELP MEE om Sinterklaas Deventer te laten vinden!
Omdat ze dus dit jaar van de andere kant komen ziet de stad er vanaf de boot heel anders uit. Daarom moeten we zorgen dat hij, de pieten en de herauten ons niet voorbij varen. En hoe kunnen we hen dat nu het best laten weten? Door met rode en gele vlaggen naar ze te zwaaien! De kleuren die zo verbonden zijn met Deventer en de Sint zelf. Geen vlag? Geen punt! Je kan natuurlijk ook iets anders gebruiken; een sjaal, handdoek, zakdoek, muts, theedoek… Als ze het maar zien!

09.00 uur: Vanaf dit moment begint het feest aan Welle vlak bij de AANLEGSTEIGER VAN HET PONTJE. De BB’s Partyshow maakt er alvast een vrolijke en gezellige boel van.

09.20 uur: Rond deze tijd zullen de eerste Pieten aanleggen bij de AANLEGSTEIGER VAN HET PONTJE en zullen de kinderen hun eerste pepernoten in ontvangst nemen.

09.30 uur: Daar komt het pieten orkest ook weer aan, het wordt nu echt feest. Heel veel boten met pieten blijven maar aanvaren en steeds meer Pieten komen in Deventer aan, wat een feest !!!

09.35 uur: Rond deze tijd komt de Pakjesboot 12 van Sinterklaas onder de SPOORBRUG door, Sinterklaas is weer in de mooie Hanze stad Deventer.

10.00 uur: De Herauten kondigen aan dat Sinterklaas weer in Deventer is, Burgemeester en Wethouders zullen de goede Sint van harte welkom heten  OP DE WELLE VLAK BIJ DE AANLEGSTEIGER VAN HET PONTJE.

10.05 uur: Een kort welkomst woordje van burgemeester , vervolgens gaat Sint Nicolaas de kinderen van Deventer en omstreken een handje geven.

10.30 uur: De optocht gaat van start, Sinterklaas rijdt vol trots op zijn schimmel door de stad, ondertussen begint het pietenfeest in de Grote of Lebuïnuskerk, dit onder leiding van de BB’s Partyshow show.

Sinterklaas en zijn gevolg zullen de volgende route door de stad lopen. Welle, Zandpoort,, langs de Waag, linkerkant v/d markt over de Brink, Korte Bisschopstraat, Lange Bisschopstraat en dan door naar het Grote Kerkhof. (de route is onder een licht voorbehoud).

11.00 uur: Sinterklaas gaat met zijn gevolg de Grote kerk binnen en gaat samen met de kinderen genieten van het feest.
In de kerk zijn de volgende activiteiten;
– Vele Pieten spelen
– Springkussen
– De BB’s partyshow
– Optreden van de Pietenband
– Een lekker pepernoten ijsje van Talamini

Dit feest in de Grote of Lebuïnuskerk duurt tot 12.30 uur.

11.50 uur: Sinterklaas verlaat het feest gedruis en gaat in kleine optocht naar het Deventer Ziekenhuis.

12.30 uur: aankomst Deventer Ziekenhuis. Het gezelschap wordt welkom geheten door de directie van het Deventer Ziekenhuis.

12.45 uur: Sinterklaas bezoekt de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis.

Na dit bezoek is het tijd dat Sint en Pieten het land ingaan, om daar samen kinderen pakjesavond te vieren.