Programma

Dit jaar zullen Sinterklaas, de pieten, herauten en mandendragers op zaterdag 30 november ’24 vanaf 09.30 uur aanmeren bij het verlaagde Wellepad.

****************************************
Onderstaande info is van de aankomst van 2023.

Hou de website en socials in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Het is Sinterklaas en zijn gezelschap voorgaande jaren erg goed bevallen; onder de spoorbrug door naar Deventer varen. Vanaf de kade maar ook vanaf de oevers van de IJssel zagen velen de grote vloot boten al van verre aankomen.

Sinterklaas, Pieten en herauten vinden het een feestelijk gezicht vanaf de boot, al die kinderen, ouders, opa’s en oma’s die zwaaien met rode en gele vlaggen!  De kleuren die zo verbonden zijn met Deventer en de Sint zelf. Geen vlag? Geen punt! Je kan natuurlijk ook iets anders gebruiken; een sjaal, handdoek, zakdoek, muts, theedoek… Als ze jullie maar zien zwaaien!

De genoemde tijden zijn bij benadering en zijn anders dan vorig jaar.

09.15 uur:     Vanaf dit moment begint het feest aan de Welle. Yor Entertaiment maakt er alvast een vrolijke en gezellige boel van.

09.30 uur:     Rond deze tijd zullen de eerste Pieten aanleggen aan de kade en pepernoten uitdelen. Ook het Pieten orkest zal weer aanmeren en die staan garant voor een feestje!

Intussen komen heel veel boten met Pieten aanvaren en steeds meer Pieten komen in Deventer aan waar ze vrolijk rondlopen en dansen met iedereen die daar staat. Tijd genoeg om een selfie maken.

10.00 uur: De Herauten kondigen met hun trompetgeschal aan dat Sinterklaas weer in Deventer is. Na het aanmeren zullen burgemeester en wethouders de goede Sint van harte welkom heten.
Daarna neemt Sinterklaas alle tijd om de kinderen van Deventer en omstreken begroeten.

10.00 uur:     De activiteiten op het Pietenplein in Bergkerk beginnen.

11.00 uur:   De optocht gaat van start. Ook dit jaar rijdt Sinterklaas, via de vernieuwde route, vol trots op zijn schimmel door de stad

De nieuwe route gaat via de Welle, Nieuwe Markt, Grote Kerkhof, Lange Bisschopstraat, Korte Bisschopsstraat en Walstraat.

 

11.45 uur:   Aankomst van Sinterklaas en de Pieten bij de Bergkerk. Binnen is het feest met YOR Entertaiment en een aantal pietenspelen.

12.45 uur:   Sinterklaas verlaat het feest.

13.00 uur:   Het feest in de Bergkerk is afgelopen.

Na dit bezoek aan de binnenstad van Deventer is het tijd dat Sinterklaas en de Pieten het land weer ingaan.

Zondag gaat Sinterklaas nog even op bezoek op de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis.