Programma

Sinterklaas, de pieten, herauten en mandendragers zullen zaterdag 3 december rond 09.30 uur aanmeren aan het verlaagde Wellepad.

Het is Sinterklaas en zijn gezelschap voorgaande jaren erg goed bevallen; onder de spoorbrug door naar Deventer varen. Vanaf de kade maar ook vanaf de oevers van de IJssel zagen velen de grote vloot boten al van verre aankomen.
Ook dit jaar zal er dus ook NIET door de sluizen gevaren worden!

Sinterklaas, Pieten en herauten vonden het een feestelijk gezicht vanaf de boot, al die kinderen, ouders, opa’s en oma’s die zwaaiden met rode en gele vlaggen!  De kleuren die zo verbonden zijn met Deventer en de Sint zelf. Geen vlag? Geen punt! Je kan natuurlijk ook iets anders gebruiken; een sjaal, handdoek, zakdoek, muts, theedoek… Als ze het maar zien!

De genoemde tijden zijn bij benadering.

08.45 uur:     Vanaf dit moment begint het feest aan het verlaagde Wellepad. Yor Entertaiment maakt er alvast een vrolijke en gezellige boel van.

09.00 uur:     Ronde deze tijd zullen de eerste Pietenboten aanleggen aan de kade en kunnen de kinderen alvast wat pepernoten in ontvangst nemen. Ook het Pietenorkest zal weer aanmeren en dan wordt het natuurlijk echt feest! Heel veel boten en Pieten blijven aanvaren en steeds meer Pieten komen in Deventer aan.

09.30 uur:     De Herauten kondigen met hun trompetgeschal aan dat Sinterklaas weer in Deventer is. Na het aanmeren zullen burgemeester en wethouders de goede Sint van harte welkom heten op het verlaagde Wellepad. Daarna gaat Sinterklaas de kinderen van Deventer en omstreken begroeten.

10.00 uur:     De activiteiten op het Pietenplein in de Bergkerk beginnen.

10.30 uur:     De optocht gaat van start. Dit jaar rijdt Sinterklaas, via een nieuwe route, vol trots op zijn schimmel door de stad.

De nieuwe route gaat via de Welle, Nieuwe Markt, Grote Kerkhof, Lange Bisschopstraat, Korte Bisschopsstraat en Walstraat.

11.10 uur:     Aankomst van Sinterklaas en de Pieten bij de Bergkerk. Binnen is het feest met de vele pietenspelen en het optreden van YOR Entertaiment.

Dit feest in de Bergkerk duurt tot 12.30 uur.

11.50 uur:     Sinterklaas verlaat het feest gedruis en gaat in een kleine optocht naar het Deventer Ziekenhuis.

12.30 uur:     Aankomst Deventer Ziekenhuis. Het gezelschap wordt welkom geheten door de directie van het Deventer Ziekenhuis.

12.45 uur:     Sinterklaas bezoekt de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis.

Na dit bezoek is het tijd dat Sint en Pieten het land ingaan, om daar samen kinderen pakjesavond te vieren.